Om oss / Bli medlem

For å bli medlem i vår lokalforening kreves medlemskap i landsforeningen. Meld deg inn her: http://www.birdlife.no/organisasjonen/medlemskap/

Send samtidig en melding om at du også ønsker å bli med i lokalforeningen til bent.m.ellingsen@gmail.com eller SMS til 99627253.

Organisasjonsnummer: 914228883

..................................................................................................................

NOF Øvre Eiker ble stiftet i 1974, etter initiativ fra de unge entusiastiske eikerværingene  Arne Nævra og Magne Sjøblom. I dag er de to noe mer modne herrene foreningens eneste æresmedlemmer. Vi har for lengst vokst utover den opprinnelige hjemkommunen, og har i dag medlemmer fra alle tilgrensende kommuner. Medlemmer fra fjernere steder er med fordi de trives hos oss. Foreningsnavnet burde kanskje ha vært endret, men vi har så langt beholdt det gamle av respekt for historien.

Velkommen til et fellesskap som gleder seg over fuglelivet
Vi er en lokal avdeling av den landsdekkende fuglevernforeningen Norsk Ornitologisk Forening med 10.000 medlemmer. Via denne er vi tilknyttet Birdlife International, med 10 millioner medlemmer og støttespillere i 4000 avdelinger over hele verden. Fuglene er avhengige av områder som strekker seg over landegrenser, og trenger fredelige og næringsrike holdeplasser langs trekkrutene. Nasjonalt og internasjonalt samarbeid er derfor helt nødvendig. En fuglevernforening er også en naturvernforening. I saker som gjelder bevaring av viktige lokale naturområder og tilrettelegging for et rikt fugleliv, samarbeider vi med andre naturvernforeninger.
Gode foredrag og trivsel med kaffe og kaker
NOF Øvre Eiker har i overkant av 100 medlemmer. Vi holder årlig 9 månedlige møter med lærerike og underholdende foredrag om fugler og natur, de siste årene i Haug menighetssenter i Hokksund. En solid pause med en prat, kaffe, kaker og utlodning er viktig for det gode miljøet. Mesteparten av kakene og lotterigevinstene er gaver fra medlemmer. Under fuglenes vår- og høsttrekk samles vi jevnlig i fugletårnet på vår «hjemmebane» i Fiskumvannet naturreservat, og vi arrangerer kortere og lengre utflukter til andre interessante områder. Nybegynnere har gode muligheter til å lære av turlederne og av mer kunnskapsrike deltakere.


En spasertur i nærmeste skog kan gi fine fugleopplevelser

Langtur med ekspertguide til Nordens største fugletrekk i Falsterbo i Skåne
Det store spørsmålet: Hva kan det være?
Blant våre medlemmer er både de som reiser rundt og ivrig samler på observasjoner av sjeldne arter, og de som bare følger med på fuglebrettet utenfor sitt eget vindu. For de som ønsker å gjøre noe praktisk, har vi tårngruppe og ei kasse- og reirgruppe. Tårngruppa med leder Lars Jacobsen tar vare på fugletårnet på Fiskum. Kasse- og reirgruppa jobber for å bedre fuglenes hekkemuligheter gjennom å sette opp og vedlikeholde fuglekasser. Innendørs legger kjøkkengruppa grunnlaget for det gode sosiale samværet under våre møter i Haug menighetssenter. 

Ringmerker Anders Hals med kjernebiter
Æresmedlem Magne Sjøblom på dugnad i tårnet

Fugletårnet i Fiskumvannet naturreservat er godt plassert
VELKOMMEN SOM MEDLEM I NOF ØVRE EIKER. 
Link for medlemskap øverst på denne siden

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar