onsdag 24. april 2019

Kommende helg: Ringmerking på Hals, tårndag på Fiskum og tur rundt nordre Tyrifjorden 

Tradisjonen tro har vi lørdag 27. april to arrangementer. Først inviterer Anders Hals nok en gang til ringmerking på Halshaugen kl. 8 - 11. Bjørn Tore Bollerud er på plass som vert under tårndagen ved Fiskumvannet kl.10 - 14.

Alltid trivelig på Halshaugen (foto: Lars Dolmen)

Hals ligger nær Kolberg i Vestfossen

Anders med kjernebitere under merkedagen 2014 (Foto: Morten Jagdum)
På Halshaugen blir det morgenfrisk fuglekikking, nettfangst og læring om ringmerkingens målsettinger og teknikker. I hyggelig lag. Anders har vært sertifisert i mange år, og er en av landets mest erfarne merkere. Det er bare å møte opp,  men han kan nås på mobil 97062342 dersom været blir slik at det kan tenkes å bli avlysning.



Tårndagen starter kl.10. Som vanlig med høy komfort, medbrakt kaffe, mat og forhåpentligvis godt med fugl. Muntre samtaler er i alle fall garantert.En del trekkere er nå på plass, men det vil sannsynligvis dukke opp nye årsarter under tårndagen. Vel møtt!



Søndag 28. april er det klart for den store turen langs nordre Tyrifjorden. Som i fjor er det lokalkjente Jon Ludvig Hals som leder oss på samme rute som Viggo Ree fulgte under sine populære guidinger gjennom flere tiår. Turen var i fjor en stor suksess. Vi får kjennskap til gode lokaliteter, lære om fuglene vi ser og ikke minst er trivselen høy. Ta med mat og drikke. Frammøte ved rådhuset i Vikersund kl.06.30. Rekker du ikke dette kan du innhente reisefølget underveis. Jon Ludvig har mobil 95973438. Blir du med får du sannsynligvis en opplevelse du sent vil glemme.
Fjorårets deltakere



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar