onsdag 13. februar 2019

BLI MED PÅ VINTERVANDRING I VIKERSUND SØNDAG 17. FEBRUAR

Frammøte: P-plassen ved Kiwi kl.11. Turen er åpen for både medlemmer og andre fugleinteresserte.

Hvis du kommer seinere, er det bare å spasere på gangveien nedstrøms langs elva. Denne fører  til det skogkledde friluftsområdet Øya, som stikker ut i Bergsjø. Rett over brua deler stien seg, men begge kommer sammen igjen på sørenden. Dette er ingen anstrengende tur, men kan hende vil det være litt glatt. På stiene vil vi oppleve småfuglene i skogen, og fuglene ved og i vannet. Den tøffe fossekallen, Norges nasjonalfugl, vil helt sikkert være å se. Ellers kan vi forvente svaner, ender, skarv og måker. Om det blir litt ubehagelig nedbør, finnes en paviljong på Øya. Ta gjerne med litt å spise og drikke.

Fossekall i Vikersund (foto: Audun Jahren)
Etter turen er alle fra kl.12.30 velkommen til en prat med kaffe, te, saft og kringle hos turleder Anne Kvam i i Sagveien 8. Et gammelt hvitt hus med glassveranda og rødt uthus,  halvannen kilometer nord for sentrum. Anne har mye hagefugl på sin foringsplass. Herfra er det bare 200 meter til brygga i Tyrifjorden, så kanskje er det noe å se også der.

Kjør gjerne felles fra Kiwi. Det er bare plass til 4 biler i gårdsplassen, resten må stå langs veien.  Lurer du på noe kan du ringe Anne på 95231791. VEL MØTT!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar