torsdag 6. juni 2013

Velkommen til de tre siste turene før sommeren


Fredag 7. juni - Nattsangertur

Oppmøte på P-plass i bånn av Lundebakken kl 22:00.

Turleder Egil Mikalsen

Turen er en klassiker i NOF sammenheng. Flere stopp med lytting blir lagt

inn: Ved parkeringa til fugletårnet, ved Rudstua(?), rusletur ned til Fiskum gamle kirke og ved Råenkrysset i sydenden av FV. Kanskje tar noen turen ut til Hamre ved Eikeren for å lytte etter nattravn, som en avslutning.

Elvesanger er hørt, myrsanger er det godt om, kanskje dukker det opp ei åkerrikse også!!??


Lørdag 8. juni - Tur til Råtavannet

Oppmøte for felles kjøring ved Sundhaugen kl 08:00.

Turleder Per Ø. Klunderud - tlf 948 86 503 Vi fortsetter utforskinga på vestsida av Eikeren (i fjor var vi på Mastebogen). Vi tar av første skogsbilvei til høyre retning Hakavika - Raaenseterveien m/bompenger kr 40 -, og følger denne til Råtavannskjippen.

Målet for turen er å rusle rundt Råtavannet, med 2 innlagte kaffestopper.

Relativt lettggått skogsterreng (få høydemetere), mens vi prøver å få med oss skogens tradisjonelle fugleliv. Også på denne turen er medlemmer fra Buskerud Botaniske Forening invitert, så mulighetene til å lære noe om plantelivet er til stede. Tilbake til Sundhaugen 14? - og her kan man få kjøpt en god middag!!


Tirsdag 11. juni - Dam ved Skjøl

Oppmøte ved P-plass E134, ved avkjøring til Vestfossen, Ormåsen, Semsmoen kl 17:45. Ved dam kl 18:00. Dammen ligger til høyre, ved "hull" i autovernet i første sving på veien retning Ormåsen.

Turledere: Anders Hals 970 62 342 og Per Ø. Klunderud Dammen på Skjøl er en av få dammer i kommunen som huser både stor og liten vannsalamander. -PØK vil ha med håv, så kanskje kan vi få se disse forhistoriske "drakene" i hånden. Fuglelivet byr på arter i overgangen mellom skog og kulturlandskap. En flott plass å ta kveldskaffen!

Vel møtt!

Mvh Per Ø. K.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar