fredag 31. mai 2019

BLI MED PÅ NATTSANGERTUR FREDAG 7. JUNI KL.22

Som vanlig avslutter vi sesongen med å lytte på de fugler som benytter nattens stillhet til å fremføre sitt budskap. Alle våre vanlige trekkfugler er nå ankommet, og det er på denne tiden også mulighet for at sjeldenheter dukker opp.

Vi møtes på Eikersenteret kl. 22:00. Deltakere som er kjent i området kan gjerne møte i bunnen av Lundebakken. Der starter turen, og her er det mulighet for nattergal. Antakelig blir det en tur ned til kraftstasjonen for å lytte etter vaktel. Så blir det en tur ut til tårnet etter vannrikse og myrrikse, og Rudstøa for myrsanger og rørsanger. Deretter til enden av Fiskumvannet, hvor vi fra Råen lytter etter rikser og nattergal, før vi tar turen utover langs Eikeren til Tørrbekk - hvor det er godt håp om å høre nattravn. Dersom det dukker opp noe nytt og spennende i nærheten, legges turen opp etter dette.

Benytt muligheten og sett av de tidlige nattetimer til en opplevelse utenom det vanlige. I likhet med andre aktiviteter i foreningens regi er turen er åpen for alle, så ta gjerne med familie og venner. Turleder er Jon Ludvig Hals. Vel møtt!


Intens lytting ved Fiskum gamle kirke under nattsangerturen i 2011

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar