onsdag 4. oktober 2017

Første skjærpiplerke på Fiskum 21. september

 Foto: Melvin Åsum

Melvin Åsum var den heldige som påtraff Fiskumvannets og Øvre Eikers aller første skjærpiplerke. Han forteller: "Det var på vei ut til tårnet, ved de ytterste kloppene, som jeg oppdaget en spurvehauk og en kråke som jaget hverandre. Jeg tok noen bilder av disse, og det var da skjærpiplerka fløy opp. Men det var ikke før jeg kom hjem og gransket bildet jeg oppdaget at det kunne være skjærpiplerke. Den ble lagt ut på artsobservasjoner med spørretegn. Etter hvert hadde Per  Øystein vært i kontakt med far og sønn Ullman, som kunne bekrefte at det var skjærpip." 

Magnus Ullmann er blant Sveriges mest kjente fuglekjennere, og både han og sønnen er piplerkeentusiaster. Som kjent kan det gi fine utfordringer å identifisere disse nokså like artene. 

Ifølge "Piplerker og erler i Buskerud", artsartikkel av Steinar Stueflotten fra 2013 på http://www.nofbuskerud.net, ville et mer sannsynlig tidspunkt for et besøk hos oss vært om våren. Da dukker skjærpiplerker iblant opp under trekket i Hallingdal og andre steder. Hovedtyngden av observasjoner i vårt fylke er ellers Hurum, hvor den kan påtreffes også om vinteren. Som navnet tilsier er dette en art som hekker i skjærgården.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar