onsdag 3. mai 2017

Møte med foredrag om horndykker 9. mai

Tid: Tirsdag 9. mai 2017 kl.18.30 / Sted: Haug menighetssenter i Hokksund


Fri adgang - alle er velkomne


Siste møte før sommeren starter med kort informasjon fra dyreeier om dyr og beiting i Fiskumvannet naturreservat. Hvordan bør vi ferdes mellom disse storhornede kjempene?   

Kveldens foredrag: «Horndykker i Buskerud» av Torgrim Breiehagen
Vi blir bedre kjent med livet til en av våre flotteste dykkerarter. I perioden 2009-2015 ble hekkebestanden i Buskerud kartlagt, og i foredraget får vi også høre om resultatene. 

Horndykkere (Foto: Per Furuseth)

Tema for Torgrim Breiehagens hovedfagsoppgave var familielivet til temmincksnipe på Finse, og doktorgraden ble tatt på evolusjon og familieliv hos svarthvit fluesnapper. Han har forsket på spurvefugler, vadefugler og kornkråke. Dessuten er han aktiv ringmerker, og har skrevet mange internasjonale artikler om fugler og vært medforfatter av bøker som «Norges dyr».

Han var førsteamanuensis i zoologi ved Universitetet i Stavanger i 14 år, før han i 2007 overtok familiegården ved Strandafjorden i Ål og begynte å undervise ved Gol videregående skole. Alle som følger fuglelivet i Buskerud gjennom Artsobservasjoner.no kjenner hans hyppige registreringer fra sitt fuglerike nærområde. Årets første horndykkere er nettopp ankommet. 

Torgrim Breiehagen er også ringmerker

Etter foredraget følger ordinære møteposter:

  • Pause med hyggelig samvær, utlodding, salg av kaffe og kaker.
  • Siste nytt fra den lokale fuglefronten – fra deltakerne og Artsobservasjoner.no
  • Bilder og video fra medlemmene.
  • Meldinger og eventuelt.
EN STOR TAKK TIL ALLE SOM BIDRAR MED KAKER OG LOTTERIGEVINSTER!

Vel møtt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar