onsdag 9. november 2016

Besøk Natur & Kultur 2016 på Fossesholm søndag 13. november kl.14.30-19.00

Gå ikke glipp av høstens treffpunkt for naturinteresserte. Det inviteres til en innholdsrik dag under årets "Natur og kultur". Illegal fuglefangst er et hovedtema, men vi får også høre ny status for fiskeørnen i Buskerud, flere nye bøker presenteres og en flott konsert er noe av det arrangørene kan tilby.  Årets arrangement åpnes av Maren Esmark, generalsekretær i Norges Naturvernforbund, og hun utfordrer oss på «Dagens miljøutfordringer og frivillig arbeid».
Videre vil Jan Erik Røer fra Norsk Ornitologisk Forening presentere innslag om «Fugleslakten ved Middelhavet og påvirkningen av norske fuglebestander».
Mer informasjon om arbeidet som gjøres fra BirdLife finnes bl.a. på hjemmesida, her med link til temaet: http://www.birdlife.org/campaign/stop-illegal-bird-killing 
Regionalt vil Steinar Stueflotten fra NOF avd. Buskerud gir oss resultatene fra årets kartlegging av fiskeørn i Buskerud. Lokalt presenterer Tom Schandy og Tom Helgesen den nye boka om Øvre Eiker.
Siste poster i programmet blir noen få inntrykk og bilder fra ei reise til Iran i 2013, med bilder av Thor Østbye og kommentarer ved Per Ø. Klunderud
Avslutningen med årets konsertinnslag står musikerne Hege Rimestad og Tove Bøygard for. Sang, fiolin, gitarer, banjo m.m. Mange husker dem fra en (bejubla) konsert under slåttekurset på Ryghsetra sist sommer.
Det blir et rikholdig tilbud om informasjon fra stands med de ulike foreningene. Også mulighetene for et godt og interessant kjøp er tilstede. Bl.a. stiller Runar Jåbekk med et utvalg varer fra Natur og Fritid (NOFs egen butikk). Terje Axelsen fra Vestfold kommer også og presenterer den nylig utgitte boka om Store Færder Fuglestasjon, som i år har 50-års jubileum. Info om boka her: Færder
Hovedarrangør er Naturvernforbundet i Buskerud, mens en rekke foreninger er med og samarbeider om årets storsatsing: Naturvernforbundet i Eiker, Buskerud Botaniske Forening, NOF Øvre Eiker lokallag, NOF avd. Buskerud og Forum for Natur og Friluftsliv (FNF) i Buskerud.  
Støtt en god sak og få utvidet din horisont! Møt opp på Fossesholm.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar