søndag 27. mars 2022

VÅRFEIRING I BERGSVINGEN LØRDAG 2. APRIL KL.09 - 13

Fugleinteresserte har i mange år kommet sammen i Bergsvingen for å glede seg over våren og fugletrekket. På lokaliteten er det registrert mer enn 140 arter. Fra den tidligere bussholdeplassen på Semsveien er det vid utsikt over det vakre kulturlandskapet i dalen langs Vestfosselva. Her kan folk med beskjedne fuglekunnskaper lære av de mer erfarne, og den gode tilgjengeligheten stiller få krav til helsen. T

Årets svingvert Aleksander Solberg t.v. sammen med veteransvingvert Magne Sjøblom

Årets vårfeiring i Bergsvingen gikk av stabelen i kaldt, strålende vær og helt bar mark, noe som ga godt oppmøte av folk, men mindre fugl enn man kunne håpe på.

Vår tradisjonelle svingvert Magne Sjøblom møtte opp men hadde ikke anledning til å ha rollen i år, så BL Øvre Eiker og omegns nye styremedlem Aleksander Solberg steppet inn i stedet.
Uansett vertskap var det til sammen 13 deltakere som til sammen identifiserte 28 arter. Dette er en del lavere artstall enn vanlig, noe som helt sikkert skyldes at mangelen på snø gjør at fuglene spres ut i terrenget, samt den siste ukas kalde vær som holder tilbake trekket for en del varmekjære arter som f.eks. linerle.
Høydepunkter for dagen var varsler ved jernbanen, 5 traner og 1 kortnebbgås på jordene, 2 tornirisk ved bygningene og 2-3 musvåk i det fjerne. Det ble uansett en nydelig dag i godt selskap, og noen hadde til og med med hjemmebakst som smakte godt til kaffen.
Bergsvingen 6. april 2014

Bergsvingen 2.4.2017 (foto Morten Jagdum)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar