fredag 30. august 2024

MØTE MED FOREDRAGET "FRA DINOSAUR TIL GRÅSPURV" 11. SEPTEMBER

Tid: 11. september 2024 kl.18.30 - 21.00 / Sted: Haug menighetssenter , Prof. Hans Strøms vei 10, Hokksund 

SE REFERAT PÅ VÅR FACEBOOKSIDE

Fri adgang. Gevinster til lotteri og kaker til salg for dekning av husleie mottas med stor takk. 

Foredraget "Fra dinosaur til gråspurv" av Alfred Kjemperud tar oss med på en fascinerende reise gjennom tidene. Vi dykker ned i mysteriet om hvordan fugler utviklet seg fra store og ofte fryktinngydende dinosaurer, og ser på spennende bevis, indisier og vitenskapelige teorier som har vært med på å avdekke fuglenes utrolige forandring. Benytt anledningen til å lære om de unike tilpasningene som har gjort fuglene til de suverene skapninger de er i dag. Kjemperud er utdannet geolog, og deltok i stiftelsen av vår forening i 1974.

Rekonstruksjon av 150 år gammelt fossil funnet i  Kina

Etter foredraget følger pause med kaffe og kaker. En fin mulighet til en hyggelig prat med nye og gamle bekjentskaper. Deretter bidrar deltakerne med egne observasjoner, opplevelser og bilder. Her kan man også ta opp andre relevante saker. 

Som vanlig er formålet med våre møter å samle fugle- og naturinteresserte til en uformell kveld med en kombinasjon av læring, aktuelle saker og glede over vår felles interesse i et trivelig miljø. Vel møtt! 


onsdag 21. august 2024

HØSTENS FØRSTE TÅRNDAG LØRDAG 24. AUGUST

Sted: Fiskumvannet naturreservat / Tid: 24. august kl.9.30 - 14.

SE REFERAT PÅ VÅR FACEBOOK-SIDE


Vi står foran mange fine opplevelser av naturen og fuglenes høsttrekk i Fiskumvannet naturreservat. Tårndagene er en mulighet til å dele denne gleden med likesinnede, og lære av de som kan mer. Stemningen er uformell, og det blir som regel også samtaler av mer filosofisk og humoristisk karakter. Komforten i tårnet kan man heller ikke klage på, med sittemøbler og mulighet til å observere under tak ved nedbør. Ta gjerne med mat og drikke. Felles utmarsj ledet av tårnvert Bjørn Tore Bollerud, men enhver kommer og går som det passer. Bemerk at skotsk høylandsfe fortsatt beiter i området. Følg rådene på statsforvalterens oppslag utenfor porten. Vel møtt!