tirsdag 6. februar 2024

TROND VIDAR VEDUM HOLDER FOREDRAG OM TILRETTELEGGING FOR FUGLER

SE REFERAT PÅ VÅR FACEBOOK-SIDE


Tid: 14. februar kl.18.30  /  Sted: Haug menighetssenter, Prof. Hans Strøms vei 10, Hokksund. Varighet til kl.21. Fri adgang for alle.

Benytt sjansen til å møte Trond Vidar Vedum, som har en høy stjerne langt utover fuglemiljøet.  Da han sist besøkte Øvre Eiker fikk vi en innføring i det store arbeidet  Våtmarksgruppa har gjennomført under hans ledelse, med berikelse av kulturlandskap gjennom restaurering av gårdsdammer. Etter 140 dammer mottok gruppa Norsk Ornitologisk Forenings fuglevernpris. I foredraget får vi tips om mating og bruk av fuglekasser - også av den gedigne typen beregnet for ugler. 

Vedum har utgitt mange bøker om fugler, bier og mye annet i norsk natur. For sine lærebøker ble han tildelt Aschehougs faglitteraturpris. Som biolog har han undervist ved Høgskolen i Innlandet, og ikke minst har han fascinert  utallige mindre barn med fortellinger fra naturens forunderlige verden i sin store gapahuk. Det var nettopp her han fikk uventet besøk av Kongens sendemann, og ble tildelt den høythengende Kongens fortjenestemedaljen for sin formidling og sitt langvarige naturvernengasjement. 

 Statsforvalter Storberget overrasker med Kongens fortjenestemedalje 

Etter foredraget blir det en pause med salg av kaker og kaffe. En fin anledning til en prat med kjente og ukjente med felles interesse for fugler og natur. Kvelden avsluttes med deltakernes egne observasjoner og eventuelle andre innspill. Kaker for salg og gevinster til utlodning mottas med takk. Inntektene går til dekning av husleie. VEL MØTT!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar